SwomWensBus
het middel van seniorenvervoer

WIE en WAT en HOE

De Stichting SwomWensBus:
Op initiatief van Stichting Welzijn Ouderen Mill (SWOM), met als doelstelling zorg en welzijn voor alle senioren van de gemeente Mill en Sint Hubert, is de Stichting SwomWensBus opgericht en in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds is dit prachtige initiatiefnaar onze gemeente Mill en Sint Hubert gehaald.

Doelstelling van onze Stichting:
Met de aanschaf van een geheel rolstoeltoegankelijke SwomWensBus haalt men de eenzame, kwetsbare ouderen vanaf 55 jaar en mensen met een beperking uit onze gemeente uit hun isolement. Het is belangrijk voor deze doelgroep dat de SwomWensBus er is en met de combinatie van efficiënt en goedkoop vervoer, volledig verzorgd door vrijwilligers kan men die doelstelling halen.

De bus wordt ingezet voor: het doen van boodschappen, voor uitstapjes, het bezoeken van dagbesteding de Wester, voorzieningen als fysiotherapie of huisarts, banken, Zorgboerderij de Horst, de Huiskamer, het bezoeken van musea en horeca en eventueel zelf georganiseerde activiteiten en op aanvraag. Vervoer kan individueel maar ook met een groepje. De bus biedt ruimte aan maximaal 8 personen, maar bij gebruik van rolstoel aan 7 personen.

Voor de individuele en groepsritten kan men elke woensdagochtend tussen 9.00u en 11.00u betaalmunten kopen bij Rob Vloet, beneden in het souterrain van Myllesheem in het Cultureel Centrum, Kerkstraat 3 te Mill. De waarde van een betaalmunt is €2,- deze kan men per stuk of met meerdere tegelijk kopen. De betaalmunten blijven te allen tijde geldig. Bij uitzondering of onverwachte rit kan men betaalmunten kopen in de bus zelf (graag met gepast geld betalen, daar er weinig of geen geld in de bus aanwezig is).

Een enkele rit binnen de gemeente Mill en Sint Hubert kost per persoon 1 munt. Voor ritten buiten de gemeente Mill en Sint Hubert zijn de prijzen gelijk aan de vervoersdienst van de SWOM.

De SwomWensBus heeft van maandag tot en met zaterdag vaste retour ritten naar/van de Zorgboerderij en de Wester. Tussenin kan de bus worden ingezet als BoodschappenPlusBus voor individuele en/of groepsritten. Men kan telefonisch contact opnemen met de coördinator van de SwomWensBus voor het maken van een afspraak, hij kan u precies vertellen wanneer en/of de bus beschikbaar is voor uw gevraagde rit en wat de kosten bedragen. Deze is te bereiken op telefoonnummer 06-83329484.

Eerstvolgende activiteiten

 

Herfstmenu

6 november 2020 18:00

MEER INFO

Kienen Mill

12 november 2020 14:00

MEER INFO

Country en Volksdans

13 november 2020 13:00

MEER INFO

Samen eten in Royal Mill

18 november 2020 17:00

MEER INFO

Vrijwilligersavond

20 november 2020 19:30

MEER INFO