WensBus
het middel van seniorenvervoer

Welzijn Ouderen Mill WensBus: Op initiatief van Welzijn Ouderen Mill, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, is in 2017 de Welzijn Ouderen Mill WensBus opgericht, voor alle senioren en mensen met een beperking van de kerkdorpen Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord.

Doelstelling van onze Stichting: Met de aanschaf van een geheel rolstoeltoegankelijke WensBus haalt men eenzame, kwetsbare ouderen vanaf 55 jaar en mensen met een beperking, eventueel onder begeleiding, uit hun isolement. Het is belangrijk voor deze doelgroep dat de WensBus efficiënt en goedkoop vervoer kan aanbieden, volledig verzorgd door vrijwilligers.

De bus wordt ingezet voor een bezoek aan het winkelcentrum/markt, naar Zorgboerderij De Horst, De Huiskamer, dagbesteding, voorzieningen als fysiotherapie, huisarts, banken, ed. Daarnaast kunnen onder begeleiding uitstapjes gemaakt worden, zoals een bezoek aan een museum, horeca of een zelf georganiseerde activiteit. Vervoer kan individueel maar ook met een groepje. De bus biedt ruimte aan maximaal 8 personen, maar bij gebruik van rolstoel aan 7 personen.

Voor de individuele en groepsritten kan men elke woensdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur betaalmunten kopen bij Rob Vloet, beneden in het souterrain van Cultureel Centrum Myllesweerd, Kerkstraat 3 te Mill. De waarde van een betaalmunt is €2,-. Deze kan men per stuk of met meerdere tegelijk kopen. De betaalmunten blijven te allen tijde geldig. Bij uitzondering of onverwachte rit kan men betaalmunten kopen in de bus zelf (graag met gepast geld betalen, daar er weinig of geen geld in de bus aanwezig is).

Een enkele rit binnen Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord kost per persoon 1 munt. Voor ritten buiten deze dorpen zijn de prijzen gelijk aan de vervoersdienst van Welzijn Ouderen Mill.

De WensBus heeft van maandag tot en met zaterdag vaste retour ritten naar/van de Zorgboerderij De Horst en Wijkaccomodatie De Wester. Tussenin kan de bus worden ingezet als WensBus voor individuele en/of groepsritten. U kunt telefonisch contact opnemen met de coördinator van de Welzijn Ouderen Mill WensBus voor het maken van een afspraak. Deze kan u precies vertellen wanneer en/of de bus beschikbaar is voor de door u gevraagde rit en wat de kosten bedragen. Coördinator: Rob Vloet, 06-83329484.

Welzijn Ouderen WensBus

Voor het jaarverslag van 2020: Klik hier

ANBI informatie.

Voor ANBI informatie: Klik hier

Eerstvolgende activiteiten