Gratis Vervoer, maar…..

De SWOM biedt vervoer aan voor senioren naar vaccinatielocaties, maar wel onder voorwaarden.

Dit gratis vervoer geldt zowel voor de eerste als de tweede corona vaccinatie. Met dit aanbod wil de SWOM het vervoer van en naar de vaccinatielocaties mogelijk maken voor inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert. Omdat de overheid vindt dat ouderen die geen Wmo-vervoersindicatie hebben, zelf het vervoer moeten regelen. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk senioren zich laten vaccineren. De SWOM hoopt daarmee het vaccineren zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Deze vervoersdienst moet wel als laatste mogelijkheid gezien worden. Alleen als er echt geen andere vervoersmogelijkheden zijn, rijden de SWOM-chauffeurs. De SWOM heeft reeds vrijwillige chauffeurs die zich al aangemeld hebben. Om het elkaar gemakkelijker te maken wil men het aantal chauffeurs vergroten. Wilt u ook rijden? Er is een standaardvergoeding voor vastgesteld. Bel 0683546420. Dagelijks bereikbaar tussen 10.00 uur en 17.00 uur, behalve op zondag.

Het vervoer betreft alleen locaties in onze gemeente en naar priklocaties in Veghel en Wijchen. Is vervoer verder weg, dan kan niet in vervoer worden voorzien door de SWOM. De SWOM werkt in deze vervoersregeling samen met de zorgcoöperatie Langenboomse Zorg Centraal.

De SWOM heeft al jaren een Seniorenhulpdienst welke voor vervoer zorgt. Die is nu nietbedoeld voor vaccinaties.

Als u gebruik wilt maken van deze regeling en aan de voorwaarden voldoet, bel dan de SWOM telefoon 06-83546420 en een lid van de vervoersgroep staat u te woord. Zorg dat u uw gegevens bij de hand hebt. Op de brief die u heeft ontvangen, over uw inenting, staat waar en wanneer u op de priklocatie moet zijn. Geef naast deze gegevens ook uw eigen adres, telefoonnummer en e-mailadres door, want dat moet de chauffeur natuurlijk weten.

De SWOM is u graag van dienst en rekent erop aan de vraag te kunnen voldoen. Wij benadrukken dat bij de inzet van dit vervoer geheel volgens COVID-19-maatregelen gereden wordt.

Eerstvolgende activiteiten