Cliëntondersteuners

Zorg, hulp of hulpmiddelen nodig?
U regelt het via de WMO 2015 en de cliëntondersteuner van de KBO kan u daarbij helpen.    Link naar KBO tabblad

Wanneer komt u in aanmerking voor Zorg en/of hulpmiddelen?

Bijvoorbeeld omdat uw gezondheid achteruit gaat en u niet langer helemaal zelf het huishouden kunt doen. Of omdat het lopen u steeds slechter afgaat, waardoor u er minder op uit trekt. U kunt zich dan melden bij uw gemeente, die vervolgens uw situatie onderzoekt en eventueel bepaalde voorzieningen toekent. Kijk hiervoor bij WMO( link) naar WMO sub onder KBO.

Onze cliëntondersteuners werken op vrijwillige basis. Zij hebben een opleiding cliëntondersteuning van de KBO gehad, zijn gecertificeerd en zijn verplicht om periodiek bijscholing van de KBO te volgen. Zij staan een ruim aantal aanvragers per jaar bij zodat kennis uit opleiding en praktijk elkaar versterken.

Bedoeld voor:
Alle senioren kunnen gebruik van cliëntondersteuners. Afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst tussen cliënt en cliëntondersteuner. De cliëntondersteuners behouden zich echter het recht voor om van ondersteuning af te zien en u door te verwijzen naar iemand anders. Iedere WMO aanvrager blijft daarnaast zelf verantwoordelijk voor de aanvraag. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de inzet van cliëntondersteuners.

Cliëntondersteuners in onze gemeente.
De cliëntondersteuners in onze gemeente kunt u bereiken via de website van de gemeente of direct.

Maria Kuppen, tel. 0486-475159, mariakuppen@gmail.com
Albert de Maeyer, tel. 0486-431442, albertdemaeyer@gmail.com

Toos Lange, tel. 06-23897456 emailadres: tooslange@gmail.com

Eerstvolgende activiteiten