Hulpdienst

Hulpdienst
Door de inzet van de vrijwillige Senioren Hulpdienst (SHD) kan de levenskwaliteit van senioren worden behouden en bijdragen aan langer zelfstandig wonen. De senioren vrijwilligers hebben door hun vrijwilligerswerk een zinvolle tijdbesteding en leveren als SHD-hulpverlener een positieve bijdrage aan de samenleving. De seniorenhulpdienst helpt bij de volgende service:

Telefoondienst
Drie keer per week zijn de vrijwilligers van de telefoondienst van 9.00 – 10.00 uur bereikbaar via tel. 0485-455470 van de SWOM. Zij noteren de vragen. Deze gaan veelal over vervoer, maar ook over sociale alarmering, aanvraag voor bezoek etc. De telefoonvrijwilligers regelen het vervoer en leiden de andere vragen door. Op maandag, woensdag en vrijdagochtend is de telefoondienst bezet door vrijwilligers van de SWOM.

Vervoer
De vrijwillige chauffeurs worden gebeld door de telefoonvrijwilliger met de vraag of zij op een bepaalde tijdstip met iemand kunnen rijden. Zo ja, dan wordt het tijdstip ruim van tevoren afgesproken. De telefoonvrijwilliger belt de cliënt terug.

Voor tarieven: Klik hier

Bezoekdienst
De bezoekdienst is bedoeld voor senioren, die graag (wekelijks) een bezoekje ontvangen van een vrijwilliger van de SWOM. Als er een vraag voor de bezoekdienst binnen gekomen is, dan gaat de vrijwillige coördinator op huisbezoek voor een intake. Deze matcht de aanvrager met de vrijwilliger. De eerste keer gaat de coördinator samen met de vrijwilliger naar de aanvrager. Na drie maanden informeert de coördinator bij de oudere en de vrijwilliger hoe het gaat. Als het niet klikt dan kan zowel de vrager als de vrijwilliger al eerder contact opnemen met de coördinator.

Boodschappen
Als er een vraag voor de boodschappendienst binnen gekomen is, dan gaat de vrijwillige coördinator op huisbezoek voor een intake. Zij matcht de aanvrager en de vrijwilliger. De eerste keer gaat de coördinator samen met de vrijwilliger naar de aanvrager. Na drie maanden informeert de coördinator bij de oudere en de vrijwilliger hoe het gaat. Als het niet klikt dan kan zowel de vrager als de vrijwilliger al eerder contact opnemen met de coördinator.

Eerstvolgende activiteiten