Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

Allereerst: Maak gebruik van de onafhankelijk Cliëntenondersteuner voor raad. Gebruik deze link

Dat is nodig omdat de gemeente bij de aanvraag meteen met een onderzoek begint en u dan binnen 6 weken een besluit krijgt. Dat is heel snel maar kan ook tot een besluit leiden waar u niet gelukkig mee bent. Daarom eerst advies vragen en dan pas de aanvraag de deur uit doen.

De Vrijwillige Ouderen Adviseur (VOA) en Cliëntenondersteuning van de KBO werkt voor u. Dat zijn:
Maria Kuppen, tel. 0486-475159, mariakuppen@gmail.com
Albert de Maeyer, tel. 0486-431442, albertdemaeyer@gmail.com

Gemeente
Bij een aanvraag kunt u ook hulp krijgen van een professionele cliëntondersteuner die u helpt bij uw aanvraag binnen de gemeente.

WMO
De Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Als meedoen of zelfstandig wonen niet lukt zonder hulp, kunt u de gemeente vragen om ondersteuning, zoals thuiszorg of een rolstoel. Gemeenten voeren de WMO uit. Via de gemeente kunt u, in het kader van de WMO, een vergoeding krijgen voor: hulp bij het huishouden, woningaanpassingen, voorzieningen op het gebied van hulpmiddelen, bijvoorbeeld rolstoelen en vervoer (voorzieningen en financiële tegemoetkomingen). Let op: u moet de voorziening aanvragen voordat u de kosten gaat maken.

 

Eerstvolgende activiteiten