Prima avond Comfortabel en Veilig Wonen 7 november.

Prima avond Comfortabel en Veilig Wonen 7 november.

De werkgroep Meedoen en Zelfstandig Wonen van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid gemeente Mill en Sint Hubert concludeert in een evaluatie dat de avond met de titel “Comfortabel en Veilig Wonen” prima is verlopen. De bijeenkomst heeft de bezoekers aan het denken gezet omtrent investering in woonhuis automatisering (de z.g. Domotica) om voor nu en later veilig en comfortabel te kunnen wonen.

herhaling

De werkgroep acht deze avond voor herhaling vatbaar en zal een gevolg daaraan geven in de andere dorpen van onze gemeente. De inhoud van de presentatie door Jan van Goch uit Venray voldeed zo aan de verwachtingen van de bezoekers dat er weinig vragen hierover werden gesteld en men meer op verdiepingsvragen over ging. Het interactieve karakter van de avond maakte een levendige discussie los tussen publiek en presentator.

bewustwording

De avond was tevens bedoeld voor een stuk bewustwording van jong en oud om vroegtijdig genoeg na te denken over verbouwen of bouwen van een woning om er lang in te kunnen blijven wonen. Een bezoeker meldde dat hij blij was dat Jan van Goch hem bij de bouw van zijn nieuwe huis had geadviseerd om vast loze leidingen te leggen, zodat maatregelen later een stuk makkelijker zijn te realiseren. Jan van Goch benadrukte daarop dat maatregelen altijd maatwerk zullen zijn. “Draadloos is natuurlijk makkelijker. Maar hoe meer draadloos je doet, hoe meer kans er is op storing. Draadloze alarmering bijvoorbeeld loopt niet parallel met gekoppelde systemen”, aldus Jan.

Foto Elly Meijnders:

Eerstvolgende activiteiten

 

Herfstmenu

6 november 2020 18:00

MEER INFO

Kienen Mill

12 november 2020 14:00

MEER INFO

Country en Volksdans

13 november 2020 13:00

MEER INFO

Samen eten in Royal Mill

18 november 2020 17:00

MEER INFO

Vrijwilligersavond

20 november 2020 19:30

MEER INFO