Een bijdrage van 400 euro uit het Leefbaarheidsbudget

Een bijdrage van € 400,– uit het Leefbaarheidsbudget van de gemeente Mill en Sint Hubert voor de werkgroep Alzheimer Café in Mill. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de SWOM, de 4 KBO’s, Stg. Alzheimer Land van Cuijk en Pantein. Zij organiseren elk jaar 2x een Alzheimer Café in Mill. 1x in april in Zorgcentrum Aldenhorst en 1x in oktober in Myllesweerd.

Voor dit jaar hadden ze voor het Alzheimer Café in oktober een gezellige avond georganiseerd voor de mantelzorger en de zorgvrager met de ziekte dementie. De Theetantes kwamen op de koffie. Samen met De Theetantes door middel van oude liedjes herinneringen ophalen. Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Muziek is emotie en vaak zie je een stukje herkenning bij het horen van bepaalde muziek. Mensen met de ziekte dementie gaan zich prettiger voelen bij het horen van muziek en verloren herinneringen komen zelfs weer terug. Het is fijn om deze ervaring samen te delen.

Om deze avond te organiseren heeft de werkgroep de bijdrage van € 400,– gekregen. Door de Coronacrisis kan het optreden van De Theetantes dit jaar helaas niet doorgaan. Gelukkig mag de werkgroep van de gemeente het bedrag van €400,– reserveren voor volgend jaar. Ze kunnen dan De Theetantes uitnodigen om een gezellig optreden te verzorgen in het Alzheimer Café.


Francine vd. Duijn.
Werkgroep Alzheimer café