Hebben wij al meer oog voor elkaar???

Heeft u die mevrouw al eens opgezocht? Of bij die eenzame meneer een kaartje gelegd of hem op een kopje koffie bij u uitgenodigd?

De Werkgroep Preventie van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid heeft voor de maand augustus een zomerkalender gemaakt, die in de Neije krant is opgenomen. Daarin activiteiten die speciaal worden ontplooid of die gewoon doorgaan. Zo ook de breiclub in de Aldenhorst met de naam “Steekje los”. Een tafel vol met vrouwen die iedere vrijdag vanaf 13.30 uur breien of haken voor het goede doel. Iedereen is welkom om mee te komen handwerken. Nu zijn het er 9, een mevrouw is er niet.

“Wij breien en haken veel met katoenen garens voor Gambia en Roemenië. Mutsjes voor baby’s, dekentjes, ze worden allemaal opgestuurd. Deze mevrouw doet aan Thunisch haken, ze maakt kleedjes voor de Poezenopvang, met antislip aan de onderkant. En kattenkruid zakjes van 10 x 10 als speelgoed voor de poezen”. Betsie komt uit Boxmeer en vertelt enthousiast.

De leeftijden zijn wisselend. Er zijn drie dames op hoge leeftijd, die nog iedere vrijdag komen. Als ze een keer geen vervoer hebben, bellen ze één van de andere dames en dan worden ze gehaald en weer thuis gebracht. Er is een grote saamhorigheid in de groep, maar ze staan open voor nieuwe gezichten. Er is een 92 jarige mevrouw in de groep die in de 20 spreien heeft gebreid voor haar kleindochters. Een hele prestatie.

Ze vertellen nog over de “kouwe voetjes actie”. Daar gaan de dikkere, wollen dekentjes naar toe. En slager Meulenpas uit Cuijk brengt alle spulletjes naar Gambia en zal ook zorgen voor foto’s uit dit land. Marianne Machielsen uit Sint Hubert is contactpersoon en Sacha Lucassen is coördinator bij Pantein voor “Steekje los”. Voorheen hebben de dames bij Marianne van Heijningen van de Schapenboerderij in Mill een record van meer dan 7 kilometer gebreid. Er liggen nog rollen bij Marianne op zolder die zij uithalen en weer hergebruiken, nu dus in de Aldenhorst.

Gaat u een keertje meedoen met de breiclub en neemt u iemand mee?? Ze zitten iedere vrijdag van 13.30 tot 16.30 in de recreatiezaal van de Aldenhorst. Ze doen 1 Euro in de pot en krijgen dan koffie of thee. Uit de pot doen ze af en toe iets leuks voor de bewoners.