Oog voor elkaar: “Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel”.

Dit zei Koning Willem-Alexander in zijn indrukwekkende speech. Hartverwarmend, al die initiatieven om je te helpen bij de vele dagen dat wij thuis moeten blijven. Een leuk briefje met foto in je brievenbus. Je dansles kan niet doorgaan, dus krijg je een videoles op je computer om te blijven bewegen. En je belt met een vriendin die je al een tijdje niet hebt gezien via Whatsapp zodat je elkaar even kunt zien terwijl je met elkaar over de telefoon je nieuwtjes uitwisselt. En er liggen verse eitjes voor je klaar bij de poort.

De Rijksoverheid doet ook zijn best en heeft een overzichtelijke folder gemaakt met de regels tegen Corona. Zie www.rijksoverheid.nl/coronavirus of bel naar 0800-1351. “Eén tegen eenzaamheid” is het motto van de overheid. Wat tips om contact met elkaar te houden: doe een online spelletje, deel foto’s met elkaar, kijk samen tv met de telefoon aan het oor, stuur een bloemetje of bezorg iemand een hapje eten. Iemand steunen gaat het makkelijkst in je eigen omgeving.

Omroep Max heeft voor de mensen die aan huis gebonden zijn activiteiten opgezet zoals afleveringen van Nederland in beweging en online exposities van musea. Op Maxvandaag.nl staat een overzicht. En dichter bij huis in onze eigen gemeente kunt u op de website van de seniorenorganisaties www.50plusmill.nl meedoen met de gym door Marion en Jordi Paters. En burgemeester Antoine Walraven kan per mail worden gevraagd om een kaartje of een telefoontje. Mailadres burgemeester@gemeente-mill.nl

De eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken kunnen we allemaal. Lees ook het bericht over het initiatief om de extra LOM radio uitzendingen die door vrijwilligers worden opgezet, te kunnen luisteren. Op dinsdag en vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur.